Most balett volt, amit nem igazán szívelek, mivel nem értem, meg magát a folyamatot, hogyan születhet meg a fejben egy kifejezésre egy tánclépés, hogy lehet így látni egy gondolatmenetet. De amúgy másodjára nem volt olyan necces már. A fele nézőtér volt csak tele, hiába a táncot nem nagyon szeretik az emberek, meg azért a „sztárok” odavonzzák az embert a nézőtérre. Pedig meg kell, hogy mondjam, ezek a franciák szépen tudnak táncolni. Na, jó, igazából a nyelvük csodálatos, ahogy a Matrix Újratöltve-ben is megmondták „imádok franciául káromkodni, olyan mintha selyemmel törölném ki a seggem” Gyönyörű volt hallani azokat a francia sanzonokat, ahogy belengte az egész Dóm teret. És persze Freddy Mercury hangja, a „Show must go on”-ban, a hideg kiráz, ha csak eszembe jut, hát amikor ott ültem és hallgattam. Viszont a tegnapi előadás utolsó öt percét már nem bírta megvárni az eső, bármennyire szeretem, de megvárhatta volna a Bolero kiteljesedését, persze az eredeti is szép, de ami a Moulin Rouge stáblistáján hangzik, az valami fantasztikus! Jövő héten jön a Puccini opera, olasz nyelven, mert tavaly magyarul volt, persze nem ezért lesz most olaszul, igazi okot nem vágok, maximum annyit, hogy eredeti nyelve, gondolom. Viszont megvolt a nagy pánikkeltés is, a tévében már mondogatták, hogy tíztől lesz az előadás, de persze ez nem volt igaz, főleg, hogy a szabadtérin nem tudtak ilyenről. Mekkora lett volna, ha ebből hatalmas botrány lesz!!! Aztán majd István a király lesz, amiben egy jó jelenet van, mert ugye a régi a tökéletes!

De ebből azért kellett plusz előadás. Majd utolsóként érkeznek az Operett színházasok az Elizabeth-tel, ami biztos fantasztikus lesz, látványos, zenés… Asszem most így röviden ennyi, mert lassan kezdődik a Narnia krónikái Caspian herceg, azok után, hogy képes voltam végignézni az első részét, akkor már ezt is megpróbálom. De persze ezen a héten volt még mozi élményem a Transformers megnyilvánulásában, ami durván látványos volt ám, csak túlontúl elhúzott, meg kicsit röhejes. Bár elvileg üti a Harry Potter legújabb részét, szóval eléggé elgondolkodtató, de hisz a két filmnek köze sincs egymáshoz, mint mikor a Mamma mia! Sikereit mérték a Sötét lovaghoz. Mindegy! Zárom soraimat…egyelőre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://you-know.blog.hu/api/trackback/id/tr811255209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása